راه های جلوگیری از کلاهبرداری در خرید و فروش ملک یا آپارتمان

راه های جلوگیری از کلاهبرداری در خرید و فروش ملک یا آپارتمان

در این مطلب می خواهیم در مورد راه های جلوگیری از کلاهبرداری در خرید و فروش ملک یا آپارتمان برای شما توضیحاتی را ارائه کنیم. همان طور که می دانید افراد زیادی هستن که در زمینه مشاورین املاک کار می کنند و برای اینکه سودی خوبی دریافت کنند دست به هرکاری از جمله کلاه برداری و …. می زنند. ما در اینجا سعی داریم نکاتی را برای شما بگیم که با رعایت کردن این نکات دیگر نگران افرادی که کلاه برداری می کنند نباشید.در ادامه همراه ما باشید.

با زیاد شدن کلاهبرداری در زمینه خرید و فروش املاک اعم از خانه ، آپارتمان و زمین ، مشتری و فروشنده از موقع امضای مبایعه­ نامه سبب دلهره شده، مشتری از حراس اینکه فروشنده از اجرای معامله کلاهبرداری نکند و با دریافت بخشی از ثمن معامله ، مورد معامله اعم از آپارتمان،ملک ، زمین و  را به فرد دیگری نفروشد و فروشنده هم هراس دارد که خریدار طبق مفاد مبایعه ­نامه در فرجه قانونی ذکر گردیده در مبایعه ­نامه، باقی مانده ثمن (ارزش) معامله را بپردازد و این دلهره تا موقع منتقل کردن سند و اجرای تعهدات از طرفین  از بین نمی­ رود.

با امضا کردن مبایعه ­نامه، مشتری احتمال دارد از طرف پشیمانی فروشنده یا نداشتن مشکل در سند و یا ثمن (ارزش) و منصفانه بودن اهمیت ملک موجب نگرانی شود و یا نگران این باشد که فروشنده کلاهبردار نباشد و زمین را به چند شخص نفروخته است. البته همه ی این موردها در حالتی می باشد که مشتری و فروشنده در دفتر املاک اقدام به اجرای معامله کنند مناسب ترین راه­ حل برای دوری از این دلهره و ترس ، رجوع کردن به مشتری و فروشنده به دفتر های اسناد رسمی و تنظیم مبایعه ­نامه در دفتر های ذکر شده است ولی با توجه به اینکه هزینه و قیمت ملک از سال های قبل روند صعودی کمی داشته است و مراجعه دو طرف معامله به مراجع قضایی و آمار زیاد ایجاد پرونده­ های الزام به تنظیم سند و یا الزام مشتری به اجرای  تعهدات ، برای ممانعت از بیشتر شدن فراینده کلاهبرداری و یا اجبار دو طرف معامله به اجرای تعهدات، سیستمی راه ­اندازی شد و همه ی دفتر های املاک که مجوز قانونی دارند را ملزم نمود که از طریق سیستم ذکر شده نسبت به ثبت معاملات اعم از خریدن و یا فروش ملک ، آپارتمان و زمین یا  اقدام و با ثبت مشخصات زمین و مشتری و فروشنده و تعهدات طرفین در قالب مبایعه ­نامه نسبت به گرفتن کد رهگیری و گذاشتن آن در مبایعه نامه اقدام تا در صورت رسمیت بخشیدن به مبایعه ­نامه و تعهدات دو طرف ، تا فروشنده نتواند در دفترهای دیگر معامله انجام دهد. و به این شکل از کلاهبرداری و فروش ملک به چند شخص ممانعت نماید.

راه های جلوگیری از کلاهبرداری در خرید و فروش ملک یا آپارتمانولی علی­رغم راه ­اندازی سیستم ذکر شده باز هم شاهد مراجعه دو طرف معامله به دادگاه­ ها و تقاضای حل اختلاف ناشی از نداشتن اجرای تعهدات دو طرف از طریق قانونی پس برای ممانعت از حدوث اختلاف لازم است دو طرف موقع تنظیم مبایعه ­نامه نکته های در نظر داشته باشند تا مشکلی نداشته و در صورتی که میان آن ها اختلاف پیدا شد با مراجعه به دادگاه نسبت به احقاق حق خود اقدام نمایند.

موردهای که لزوماً می بایست در مبایعه ­نامه تنظیمی رعایت شود عبارتند از:

1- نخستین اصل در اجرای معاملات املاک این می باشد که دقت کنید آیا دفتر املاک دارای مجوز قانونی است یا خیر. چرا که دیده شده که فرد کلاهبردار بدون در نظر داشتن مجوز اقدام به اجاره محلی کرده و با نصب تابلو دفتر املاک با معرفی همدست خود به­ عنوان مشتری ، اقدام به تنظیم مبایعه ­نامه خرید یا فروختن ملک ، زمین و یا آپارتمان کرده و علاوه بر اینکه در زمینه ثمن (ارزش) معامله فروشنده را مغبون (ضرر کردن) می­ کند با پرداخت مبلغی جزئی به فروشنده سند را از طرف مقبل دریافت کنند و بعد ملک را با همکاری همدست خود با مبایعه ­نامه­ های دستی و معمولی به چند شخص فروخته و بعد با وجوهی که بابت بخشی از ثمن (ارزش) معامله از مشتریان دریافت نموده متواری می­ گردند.

2- نکته بعدی که می بایست مشتری موقع خرید ملک ،آپارتمان ، زمین و دقت داشته باشید رویت سند ملک و تطبیق مشخصات مالک با مشخصات فروشنده و احراز مالکیت فروشنده است و در صورتی که ملک در طول مبایعه ­نامه­ های متعدد به اشخاص گوناگون فروخته شده است حضور مالک اصلی در دفتر املاک و امضای پایین مبایعه ­نامه به وسیله آن ها الزامی است.

3-در حالی که ملک چه زمین و آپارتمان بوده و دارای صاحبین دیگر هم است فروشنده می بایست از دیگر مالکین هم وکالت نامه رسمی برای فروش ملک را داشته باشد در غیر این­ صورت بودن دیگر مالکین و امضای پایین مبایعه ­نامه لازم است.

4-در بخش توضیحات مبایعه ­نامه که از طریق سیستم با کد رهگیری تنظیم می­ گردد همه ی شرایط مشتری و فروشنده قید از جمله نحوه پرداخت باقی مانده ثمن (ارزش) معامله در صورتی که چکی رد و بدل می­ گردد مشخصات دقیق چک قید گردد و در صورتی که مدارکی از جمله چک و … پیش  مسئول دفتر املاک به امانت قرار داده شود مشخصات آن در مبایعه ­نامه نوشته شود ، از چک های رد و بدل شده قطعاً فتو کپی تهیه و پایین فتوکپی را گیرنده چک امضاء نماید.

مطلب مرتبط:

دیدگاهتان را بنویسید



تمامی حقوق مادی و معنوی برای این سایت محفوظ است.