با قوانین پیش فروش آپارتمان بیشتر آشنا شوید

قوانین پیش فروش آپارتمان کدامند؟

در این مطلب از سایت اسکان ملک می خواهیم شما را با قوانین پیش فروش آپارتمان بیشتر آشنا کنیم. در اینجا سعی داریم در مورد موضوعاتی که باید پیش از خرید رعایت کنید برای شما بگیم از جمله این موضوعات : امکانات واحد آپارتمان، قیمت واحد آپارتمان، مساحت واحد آپارتمان،بیمه و … می پردازیم . پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

امکانات آپارتمان

از مبحث هایی مهمی که می بایست در قرارداد ذکر گردیده بیان شود اوصاف و امکانات واحد آپارتمانی پیش فروخـتن شده است؛ مثل شماره‌ی واحد و طبقه ، تعداد اتاق‌­ها و مساحت واحد ، تعیین انباری و پارکینگ. همچنین مشخصات معماری و فنی ساختمان مانند کیزان واحدها و طبقه های کامل ساختمان و نوع کاربری و موقعیت آن، سیستم سرمایش و گرمایش، نمای بیرونی و نوع مصالح ساختمانی  آن و بطور کامل هر موردی که در پروانه‌ی تهیه و شناسنامه‌ی فنی هر واحد قید گردیده یا عرفا در هزینه آن می­‌تواند تاثیر گذار باشد.

مشخص کردن قیمت در قانون پیش فروخـتن آپارتمان

قیمت آپارتمان می بایست به طور کامل مشخص شده باشد و میزان اقساط و روش واریز آن بر اساس توافق طرفین گفته می شود و پیش‌ خریدار به تناسب اقساط پرداختی، مالکِ ملکِ پیش‌فروش شده می گردد. ولی چنان چه عملیات ساخت‌وساز متناسب با مفاد قرارداد پیشرفت نداشته باشد، پیش‌ خریدار می‌­تواند واریز اقساط تعیین شده را به زمانی تعیین کند که تأییدیه‌ی تحقق رشـد در مدت یک ماه را از مهندس ناظر دریافت کرده است. هم چنین حداقل ۱۰ ٪ هزینه تمام هم‌ زمان با ایجاد مدرک رسمی قابل دریافت می باشد و موافقت برخلاف آن، مورد پذیرش نمی باشد. اما موقعی نداشتن واریز اقساط از جانب پیش‌ مشتـری در موعد های مقرر، پیش‌فروشنده وظیفه دارد مراتب را به دفتر اسناد رسمی بگوید و دفتر به پیش‌ مشتـری هشدار خواهد داد تا ظرف مدت 1 ماه نسبت به واریز اقساط اقدام کند و در غیر این‌ صورت پیش‌ فروشنده حق فسخ دارد.

قوانین پیش فروش آپارتمان کدامند؟

مساحت واحد در قانون پیش فروخـتن آپارتمان

اگر که مساحت واحد مشخص شده بر حسب صورت‌ جلسه‌ی تفکیکـی ، پایین تر یا بالاتر از مقدار مشخص شده در قرارداد باشد، قیمت آن بر اساس  نرخ درج شده در قرارداد حساب می‌‌شود. در صورتی که مساحت واحد تا ۵ ٪ زیادتر باشد، هیچ‌کدام از دو طرف نخواهند توانست معامله را تمام کنند اما اگر از ۵ ٪ بیشتر باشد، تنها مشتـری خواهد توانست معامله را فسخ نماید یا مبلغ اضافه را واریز کند. ضمناً چنان چه مساحت واحد تحویل داده شده کمتر از ۹۵ درصد مقدار موافقت شده باشد، پیش‌ مشتـری می­‌تواند معامله را فسخ کند یا قیمت آن را به نرخ روز بنا و نظـر متخصص کم کند . ولی در تمامی نکته هایی که به علت تخلفات پیش‌فروشنده، معامله از جانب پیش‌ مشتـری فسخ می گردد، ایشان وظیفه دارد یا از طریق مصالحه بین طرفین یا برآورد متخصص که دو طرف بر گزینش وی رضایت دارند، خسارت وارد گردیده به پیش‌ مشتـری را جبران کند.

بیمه

بیمه کردن مسئولیت خود در قبال خساراتی از سایر وظیفه های پیش‌ فروشنده است که ممکن است از عیب بنا یا تجهیزات و خسارات ناشی از نداشتن رعایت موازین قانونی، در مقابل خریدار یا اشخاص ثالث باشد و اگر مبلغ پرداختی خسارات وارد شده زیادتر از بیمه باشد، پیش‌فروشنده ضامن مابه‌­ التفاوت بوده و باید از عهده‌ی خسارت بر بیاید. باید این را هم گفت که واحد پیش‌فروش شده یا مبالغ اخذی بابت آن، قبل از انتقال رسمی به پیش‌ مشتـری نمی‌­تواند به نفع پیش‌فروشنده یا طلبکار وی توقیف و تأمین گردد.

مطلب مرتبط:

پیش فروش آپارتمان در اندیشه

اوضاع اجاره در تهران وخیم شد

تهاتر و معاوضه زمین مسکونی با ملک

دیدگاهتان را بنویسید



تمامی حقوق مادی و معنوی برای این سایت محفوظ است.