تمام آن چیزی که باید در مورد فسخ قرار داد بدانید

تمام آن چیزی که باید در مورد فسخ قرار داد بدانید

در این مطلب می خواهیم در مورد تمام آن چیزی که باید در مورد فسخ قرار داد بدانید توضیحاتی را برای شما ارائه کنیم. همان طور که می دانید گاهی شرایطی به وجود می آید که شخص مجبور به فسخ قرار داد می شود در اینجا می خواهیم در مورد موضوعات همچون اینکه آیا در یک معامله هر دو طرف باید راضی به فسخ باشند؟ و …. بپردازیم. پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

آیا در یک معامله طرفین باید نسبت به فسخ قرار داد راضی باشند؟

جواب این سئوال“خیر” است. فسخ کردن یک معامله‌ی قانونی همچنان می‌تواند با رضایت طرفین صورت گیرد، می‌تواند به‌ شکل یک‌ طرفه و حتی بدون آگاهی طرف دوم در مراجع قانونی که درباره قرارداد خرید ملک یا اجاره مرجع قانونی بنگاه معاملات ملکی است، صورت گیرد.

نکته‌ی مهم در زمینه تنظیم سند

تمام آن چیزی که باید در مورد فسخ قرار داد بدانیددر بیشتر موارد پیش آمده است که شما بدون مطالعه اصل قرارداد و با اعتماد به ‌طرف رو به روی خود در معامله به امضای یک قرارداد ملکی اقدام خواهید کرد، غافل از اینکه تنظیم‌کننده‌ی سند بنا به علت های گوناگون یک ‌بند ویژه را در این سند تنظیم نموده است. این بند یک جمله‌ی خیلی ساده می باشد “اسقاط کافه خیارات”.  طبق قانون هر یک از دو طرف معامله خواهند توانست در  ‌زمان تعیین شده که در سند نوشته ‌شده است و بنا به علت های موجهی اقدام به فسخ قرارداد نمایند. ولی درج این متن در قرارداد به عبارتی شما از هرگونه حقی که برای فسخ قرارداد به شما داده می‌شود، محروم خواهید شد و به ‌هیچ وجه و علت موجهی نمی‌توانید این قرارداد را فسخ نماید.

نکته های مهم در زمینه فسخ قرارداد اجاره‌ی ملک و خرید

نکته ی اولی که می بایست در زمینه خرید یا اجاره‌ی ملک اطلاع داشته باشید این است که می بایست حق فسخ قرارداد در قول‌نامه‌ی شما ذکر گردیده و به امضای طرفین معامله رسیده باشد. در صورت توجه نداشتن به این موضوع در نوشته قرارداد امکان فسخ معامله را ندارید.

نکته اصلی دیگری که در مورد فسخ قرارداد می بایست اطلاع داشته باشید که هیچ‌ یک از دو طرف یک معامله‌ی ملکی نمی‌تواند زمان حق فسخ یک ‌طرفه‌ی قراردادی را ندارد، بدون رضایت طرف دوم این کار را انجام دهد. این چه در مورد شخصی که ملکی را فروخته یا اجاره می‌دهد و چه در مورد اجاره‌کننده و خریدار کاملاً صدق می نماید.

چنان چه خریدار یک ملک پس از عقد قرارداد و پرداخت پول متوجه شد که آنچه خریده مشکلاتی مثل کم بودن متراژ یا عقب‌نشینی دارد، می‌تواند به علت غبن در معامله اقدام به فسخ قرارداد نماید. ولی چنان چه همه ی پول را به شکل کامل پرداخته کرده و بعد به چنین اشکالی در ملک خریداری‌ شده است، می‌تواند این موضوع را به دادگاه ببرد و پس از صدور حکم، ما به التفاوت هزینه را با وجود کاهش متراژ یا اشکال در نقشه طبق نظر متخصص از فروشنده تقاضا نماید.

چنان چه شما صاحب ‌ملکی می باشید و آن را بر حسب یک سند قانونی و برای مدت تعیین شده ای به فردی اجاره داده‌اید و در حال حاضر بنا به علت هایی تمایل دارید خانه را پس بگیرید، فقط در یک صورت می‌توانید این کار را بکنید و آن هم این است که در قراردادی که تنظیم نموده اید می بایست این حق را برای خودتان در نظر داشته باشید و مستأجر هم پایین قرارداد را امضا کرده باشد. در غیر این صورت نمی‌توانید قرارداد اجاره‌ی ملک خود را قبل از موعد مقرر و به شکل یک‌ طرفه فسخ نماید.

مطلب مرتبط:

نکات حقوقی در مورد خرید ملک

تمام چیزی که می بایست در مورد معامله های ملکی بدانید

دیدگاهتان را بنویسید



تمامی حقوق مادی و معنوی برای این سایت محفوظ است.