نکات حقوقی در مورد خرید ملک
نکات حقوقی در مورد خرید ملک
در این مطلب می خواهیم درباره نکات حقوقی که موقع خرید ملک باید بدانید توضیحاتی را برای شما عزیزان ارائه کنیم. فردی که می خواهد ملکی را خریداری کند باید به یکسری موارد حقوقی آشنایی داشته باشد که در پایین به بعضی از این نکات اشاره کرده ایم . در ادامه با ما همراه باشید.
۱. حصول اطمینان از مالکیت فروشنده
اولین نکته ای که در خرید هر خانهای وجود دارد، از صاحب فروشند اطمینان حاصل کنید. البته این نکات مخصوص به خرید ملک نیست و در همه ی خرید و فروشها جاری می باشد. اما احتمال دارد در زمینه خانه، به علت قیمت های بالا که صرف می گردد، ارزش زیادی پیدا می کند. اطمینان داشته باشید از مالکیت فروشنده باید به مدارک مالکیت او دقت داشت. در صورتی که خانه دارای سند رسمی باشد، سند مزبور می بایست به دقت بازبینی گردیده و از ثبت اسم درست و کامل فروشنده به عنوان مالک، اطمینان داشته باشید. هر موقع که هنوز سند رسمی به اسم فروشنده صادر نگردیده است و او تمایل دارد ملک را به استناد مبایعهنامه (قولنامه) بفروشد، لازم به ثبت اسم او به عنوان خریدار در مبایعهنامه بازرسی شود.
۲. داشتن اختیار فروش ملک
بعضی وقتها احتمال دارد فردی به وکالت از شخصی تمایل به فروختن ملکی را داشته باشد. در این وصعیت علاوه بر داشتن اطمینان از ملک بودن موکل به صورتی که در بند قبل ذکر شده است، صحت وکالت اعطا گردیده هم می بایست بازسی گردد. از سوی دیگر باید بررسی گردد که آیا وکیل، اختیار فروختن ملک از طرف مالک را دارد یا آنکه وکالتنامهی موصوف، اختیاری به غیر از فروختن ملک را به وکیل داده شده است. اگر صراحتا در وکالتنامه اختیار فروختن ملک مورد معامله به وکیل داده نشده باشد، وکیل نمی تواند چنین معامله ای را انجام دهد و خریدار می بایست از معامله کردن با او جلوگیری کند و به سراغ صاحب اصلی رفته باشد.
3. مطابقت داشتن مشخصات در ج شده در سند با ملک
حتماً باید پلاک ثبتی، نشانی ملک، حدود اربعه و کد پستی آن تا حد لازم با اطلاعات درج شده در مبایعهنامه یا سند مطابقت داده شود و هنگام وجود مغایرت، از اجرای معامله قبل از اصلاح سند جلوگیری شود.
4. دریافت مفاصا حسابهای مورد نیاز
پیش از فروختن ملک، فروشنده می بایست تعهدات مالی مرتبط به خانه را پرداخت نماید و مفاصا حسابهای مرتبط را به خریدار تحویل دهد. ازجملهی این موارد، مفاصاحساب شهرداری در زمینه پرداخت عوارض نوسازی است. گرفتن مفاصا حساب هم لازم است. همچنین در زمینه آپارتمانها، فروشنده می بایست گواهی نداشتن وجود شارژ معوقه را به خریدار دهد.
5. مشخص کردن تکلیف قرارداد اجارهی ملک
بعضی وقتها احتمال دارد خانه مورد معامله در اجارهی کسی دیگری باشد. هم از لحاظ قانونی و در صورت نداشتن وجود شرط خلاف، منتقل کردن مالکیت عین مستأجره (ملک اجاره شده) با مانعی روبهرو نیست اما لازم است پیش از خریدن ملک و درست کردن سند، تکلیف قرارداد اجاره با حضور مستأجر روشن گردد. هر موقع توافق بر این باشد که قرارداد اجاره هم به صاحب جدید انتقال داده شود، اقدامات ضروری در این زمینه به عمل آید.
مطلب مرتبط: